-->
»نشرت فى : الثلاثاء، 9 يوليو 2013»بواسطة : »ليست هناك تعليقات

اشهى الاكلات الرمضانية 2013 بالصور

طريقة تحضير اشهى الاطباق الرمضانية 2013 بالصور
اليوم اول ايام شهر رمضان المبارك 1434 / 2013 , وكلنا عارفين ان جميع البيوت المصرية بتجهز اشهى الاطباق وتجهزها على المائدة فى رمضان علشان العزومات واستقبال الضيوف باستمرار , واتعودنا تكون السفرة ممتلئة بجميع الاصناف الجميلة اللى بيحبها ضيوفنا واللى اتعودنا نعلمها فى شهر رمضان الكريم , والاطباق اللى هنحضرها النهاردة هى شاورما الدجاج بالذبدة واللى بيحبها كثير مننا , كمان هنحضر قرنبيط مقلى , فطير بالجبنة , فطيرة البيتزا , محشى ورق العنب , هنشوف مع بعض الخطوات وطريقة التحضير واخيرا اقولكم بالهنا والشفا ورمضان كريم .
 
شاورما الدجاج بالذبدة
المقادير:
- شرائح من صدور الدجاج مقطعة قطع مناسبة للشاورما ومتبله بالفلفل الأسود
والكمون والثوم والملح وزيت الزيتون( الثوم 6فصوص مدقوقة + رأس بصل ناعم جداً للتتبيل ).
- مايونيز ( حوالي 4 ملاعق كبار ) - ملعقة كبيرة عصير ليمون .
- سلطة لحشو السندوتش خس طماطم خيار جزر بصل اختياري .
- زبده لقلي الدجاج - بصل مشوي أو مقلي .

الطريقة:

يوضع الدجاج في وعاء ونضع له التتبيل ونقليه في الزبد حتى الإستواء. ثم اخلطي مايونيز ( حوالي 4 م ك ) مع 2 م ك عصير ليمون ثم تضاف لقطع الدجاج وتقلب نحضر الخبز اللبناني ويقطع لمربعات (8قطع) وتوضع الحشو على الطرف وتلف مثل السويس رول مع الخس والطماطم والبصل المشوي ثم تغلف بورق الشاورما أو في خبز لبناني صغير كامل أو مقطوع من النصف قطعتين كل قطعه على حده تقدم مع المخللات.
فطيرة البيتزا
فطير بالجبنة

 قرنبيط مقلى
 محشى ورق عنب

    اضف تعليقاً عبر:

  • blogger
  • disqus

الابتسامات

0102030405060708091011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344

design by : bloggerinarab, powered by : blogger
كافة الحقوق محفوظة لمدونة نور الدنيا 2014 - 2015