-->
»نشرت فى : الأربعاء، 9 أبريل 2014»بواسطة : »هناك تعليق واحد

طريقة عمل اكلات شم النسيم بالخطوات والصور

المعروف عن شم النسيم انه ليه بعض الاكلات اللى معظم الناس بتعملها للاحتفال فى هذا اليوم مثلا يعنى الفسيخ ولكن بطرق ووصفات مختلفة ومتنوعه , وخاصه ان الشيفات ابدعوا فى تنوع الوصفات علشان يقللوا نسبة السموم الموجودة فى الفسيخ ويكون طعمها اشهى واجمل .
واليوم من خلال موقعنا نور الدنيا هنقدم مجموعه من اكلات شم النسيم المعهودة والمعروفة واللى بيحبها كثير من متابعينا , الوصفات سهلة وبسيطة وكمان مذكور الخطوات وطريقة التحضير كمان فى صور لتسهيل الطريقة على الزائر , تعالوا بينا نتعرف على الوصفات وبالهنا والشفا .



سلطة الرنجة

المكونات:-

2 حبه جزر+2حبه بنجر+خيار مخلل+فلفل أبيض+حبة بصل صغيرة+رنجة متوسطة مخلية +
2 ثمرة بطاطس متوسطة

لعمل الصوص:
المكونات:-
كوب كريمة أو زبادي+ملعقة عصير ليمون+2 ملعقة عصير بنجر+سكر+ملح

طريقه التحضير:-

اسلقي البطاطس والجزر في حلة، واسلقي البنجر في حلة تانية. وبعدين قشّريهم وقطّعيهم مكعبات أو أي شكل تحبيه، ومعاهم البصل والخيار المخلل والرنجة واخلطيهم مع بعض.واخلطي مكونات الصوص كويس وصبّيها على السلطة .


الرنجة مشوية بالطماطم والطحينة

 المكونات:-

كيلو رنجة+ 1/2 كوب طحينة.+ 4 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات صغيرة جدا.+ 1/4 كوب عصيرليمون .+ 1/4 كوب صغير زيت.

طريقة التحضير :-

تشوى الرنجة على النار حتى يتشقق الجلد تماما، بعد ذلك نضعها فى طبق وننزع الجلد وتخلى قدر الإمكان من الأشواك ثم تقطع قطع صغيرة.وبعد ذلك نضع الزيت فى قدر على النار حتى يسخن ثم نضيف له الطماطم المقطعة وتترك 5 دقائق، ثم نضيف قطع الرنجة وعصير الليمون ويقلبوا جيدا لمده 5 دقائق و فى طبق التقديم نضع الرنجة مع بالطماطم ثم نضيف لها الطحينة على الوجه.

 
الرنجة المدخنة

المقادير:

رنجة مدخنة
طماطم مقطعة قطع صغيرة
عصير ليمون
ربع فنجان زيت


الطريقة:
اشوي الرنجة على النار مباشرة لغاية ما تلاقي
إن الجلد بدأ يتشقق، بعد كده اخليها من الأشواك وقطعيها قطع متوسطة الحجم
هاتي صنية وحطي فيها الزيت، وبعد كده ضيفي إليه الطماطم وقلبيهم مع بعض
لمدة 5 دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم الرنجة وعصير الليمون مع التقليب لمدة
10 دقائق بعد كده قدميها .


رنجة بالطحينة

المقادير:
سمكة رنجة
مدخنة.
نصف كوب
طحينة.
2 ثمرة
طماطم مقطعة قطع صغيرة.
3 بصلات
خضر مقطعة حلقات ولو مفيش نستبدلهم ببصلة كبيرة مقطعة حلقات صغيرة.
عصير 3
ليمونات.
فلفل أسود
وشوية شطة حمراء.

الطريقة:
نشوي
الرنجة على النار مباشرة بدون إناء إلى أن يتشقق الجلد تماماً نخليها من
الأشواك ونقطعها قطع صغيرة.
نخلط باقي المقادير مع بعض وبعد كده نضيف ليهم الرنجة

    اضف تعليقاً عبر:

  • blogger
  • disqus
  1. المعروف عن شم النسيم انه ليه بعض الاكلات اللى معظم الناس بتعملها للاحتفال فى هذا اليوم مثلا يعنى الفسيخ ولكن بطرق ووصفات مختلفة ومتنوعه , وخاصه ان الشيفات ابدعوا فى تنوع الوصفات علشان يقللوا نسبة السموم الموجودة فى الفسيخ ويكون طعمها اشهى واجمل

    ردحذف

الابتسامات

0102030405060708091011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344

design by : bloggerinarab, powered by : blogger
كافة الحقوق محفوظة لمدونة نور الدنيا 2014 - 2015